Data vernietiging

datavernietiging

Harde schijven vernietigen?

Data vernietiging kan veilig, zorgvuldig én gegarandeerd met de beste aanpak.

Een datadrager, zoals een harde schijf, bevat doorgaans data met persoons- en bedrijfsgegevens. Vernietiging van persoonsgegevens op harde schijven is bij wet verplicht als er geen gebruik meer van wordt gemaakt. Of dat de bewaartermijn verstreken is. Datavernietiging moet dus topprioriteit zijn in uw organisatie. Het College bescherming persoonsgegevens (Cbp) ziet er op toe dat persoonsgegevens zorgvuldig worden gebruikt en dat de privacy ook in de toekomst gewaarborgd blijft.

Zorgvuldige omgang persoonsgegevens en vernietiging harde schijven

Harde schijven met vertrouwelijk persoonsgegevens verplichten u als eigenaar om de datazorgvuldig te vernietigen. Datavernietiging vraagt om een speciale aanpak. Geregeld zien wij dat bedrijven zelf hun harde schijven proberen te ‘vernietigen’. Voorbeelden te over van mensen die met een hamer of door een harde schijf meerdere malen op de grond te gooien. Voor het oog lijkt een harde schijf dan stuk te zijn, maar de data blijft vaak nog helemaal in tact. Zelf uw harde schijf vernietigen geeft u geen garantie dat alle data is vernietigd. Daarnaast is het een tijdrovende en inefficiënte aanpak, vooral als er meerdere harde schijven vernietigd moeten worden. Data vernietiging kunt u het beste over laten aan de specialisten van Dutch Hardware Trading.

Drie opties

Dutch Hardware Trading kan de data op uw harde schijven of andere data gevoelige apparatuur zoals oude/afgedankte ( smart) telefoons gecertificeerd vernietigen/verwijderen. U kunt hiervoor kiezen uit drie opties:

  1. Gecertificeerd wipen (wissen) van uw datadragers, zoals harde schijven
  2. Vernietiging van uw datadragers op onze lokatie te Boxtel
  3. Vernietiging van uw datadragers op uw lokatie door een mobiele “kantoorschredder”

Bij alle opties ontvangt u een certificaat van vernietiging. Indien gewenst wordt dit certificaat aangevuld met serienummer registratie. Op deze manier bent u zeker van veilige én secure vernietiging van uw data, conform wet- en regelgeving. Dutch Hardware Trading zorgt voor data vernietiging op hoog niveau!

vernietigingscertificaat

Wilt u meer weten over data-vernietiging neemt u dan vandaag nog contact op met ons.