Overtollige IT voorraden zijn waardevol.

Een goedkope oplossing van uw wensen, eisen en voorwaarden!
Dutch Hardware Trading is gespecialiseerd in het verwerken en/of vermarkten van ‘end-of use‘ retouren, ‘garantie-retouren’ en ‘commerciële retouren’. Magazijnen in Nederland liggen vol met overtollige of afgedankte IT voorraden.

Waar komen deze overtollige en afgedankte IT voorraden vandaan? De consument, of het bedrijf dat het product gebruikt, constateert dat het product aan vervanging toe is. Voorbeelden zijn: mobiele telefoons, pc’s en overige randapparatuur. Deze ‘end-of use’ retouren worden  ingegeven door wetgeving op het gebied van duurzaamheid, of omdat de grondstoffen of componenten die in de producten zijn gebruikt schaars en kostbaar zijn. Dutch Hardware Trading gaat samen met u, als klant, conform uw wensen en eisen, kijken wat de meest gunstige mogelijkheden zijn voor deze retouren.

Een andere categorie  zijn de ‘garantie-retouren’. De klant heeft het recht een product na aankoop binnen een bepaalde termijn terug te sturen. Daarnaast kan het product binnen de garantie-periode defect raken en heeft de klant recht op reparatie of een nieuw product. Vooral de toegenomen verkoop via Internet heeft ervoor gezorgd dat deze categorie substantieel is. Hierbij valt te denken algemene electronica producten, maar ook computeronderdelen en media-apparatuur.

Een derde categorie zijn de ‘commerciële retouren’. De reden voor retour is dat het product niet verkocht is. Als een keten aanbod gestuurd is, hebben winkels vaak het recht om niet verkochte producten terug te sturen naar de leverancier. Op deze manier kunnen leveranciers zorgen dat het productaanbod regelmatig vernieuwd wordt. Deze producten zijn niet gebruikt. Vandaar de benaming  ‘commerciële retouren’.

Voor alle commerciële- , garantie- en end-of-use retouren kan Dutch Hardware Trading in samenspraak met haar relaties een oplossing bieden waarbij uw wensen, eisen en voorwaarden leidend zijn !

Dutch Hardware Trading ontzorgt u ook bij de inname van uw afgedankte IT voorraden !!

Wilt u meer weten over afgedankte IT voorraden neemt u dan vandaag nog contact op met ons.